PWA

PWA

#web

Afacerile au la dispozitie in ziua de astazi o gama larga de optiuni de promovare in mediul online, prin intermediul website-urile, aplicatiilor mobile native sau hibride , aplicatii web progresive, si altele.
Fiecare dintre acestea are propiile avantaje , si cand le analizam pe fiecare in parte, pentru a vedea care este cea potrivita bussines-ului nostru , trebuie sa punem in balanta analiza cost-beneficii. Alegerea corecta presupune focusarea pe arii cheie precum performanta interfetei folosite si o experienta superioara a userului final cu aceasta.

Ce este o aplicatie web progresiva (PWA)?
Este o combinatie hibrida a aplicatiilor mobile cu paginile web obisnuite. O PWA utilizeaza cele mai noi tehnici web pentru a oferi userilor o experienta similara cu cea oferita de aplicatiile mobile native. Unele din cele mai importante companii internationale precum Pinterest sau The Financial Times (info aici https://www.gurutechnolabs.com/pwa-examples/) si-au dezvoltat progressive web apps pentru a-si creste vanzarile sau imbunatati calitatea experientei clientilor pe platformele lor.
Daca iei in considerare o aplicatie web, ar trebui sa arunci o privire atenta la avantajele apps-urilor web progresive. Performanta superioara este oferita in primul rand , de rularea perfecta a aplicatiei, chiar daca conexiunea la internet este una de slaba calitate. Mai mult, chiar si deschiderea este mai rapida la o PWA. Nu este necesar sa dam refresh paginilor in mod frecvent si deschiderea lor se realizeaza aproape instant. Acestea deservesc oricarui tip de continut precum text sau cache, intro maniera mult mai eficienta incat ii permite sa functioneze ca un website dar cu o viteza superioara de rulare.
PWA-urile sunt foarte captivante deoarece sunt user-friendly si foarte intuitive de utilizat, ceea ce angajeaza clientul in utilizarea mai frecventa a acesteia. Ofera o experienta a navigatiei pe internet precum aplicatiile mobile , si deasemeni, acces la anumite caracteristici ale dispozitivului precum functionalitatea camerei si a geo-locatiei. Acestea din urma te ajuta sa-I oferi userului o experienta personalizata. Deasemeni , notificarile push vor ajuta la mentinerea unei legaturi mai stranse cu clientul prin oferirea informatiilor relevante intereselor lor.

Aplicatiile web progressive aproape iti ofera senzatia utilizarii unei aplicatii native mobile. Aceste aplicatii vin la pachet cu multe dintre caracteristicile pe care le intalnim la aplicatiile mobile native , cum ar fi navigarea , design-ul,setarile si o implicare mai mare care imbunatateste semnificativ experienta utilizatorului. Sunt preferate in fata website-urilor , deoarece ofere viteza crescuta , responsivitate si deasemeni au acces la bazele de date.

Progressive web apps necesita un cost mai scazut al dezvoltarii si asta datorita faptului ca nu implica dezvoltarea lor pe mai multe platforme pentru a putea functiona pe disposzitive diferite.
Aceasta le face ideale petru firmele care vor sa-si investeasca resursele limitate , dar si timpul deasemeni pentru a creea o aplicatie de inalta performanta penrtu a-si promova online brand-ul.
PWA-urile sunt mai ieftin de dezvoltat si integrat decat aplicatiile native mobile deoarece nu necesita nicio tehnologie speciala si pot fi create doar utilizant HTML, CSS si Java Script. Nu necesita update sau mentenanta frecventa deoarece sunt deservite printr browser.
Prin urmare , acesta ofera toate beneficiile unui website si astfel aplicatia este updatata de fiecare data cand este deschisa.(bineinteles, depinde de configurarea aplicatiei). Mai mult, acestea utilizeaza foarte putine date pentru a rula , comparative cu aplicatiile native. ( pot functiona chiar si printro retea 3G). Si nu am putea sa nu mentionam ca este SEO friendly.
Diferite motoare de cautare , inclusive Google, indexeaza PWA-urile. Se pot utiliza niste tool-uri oferite de Google penrtu a testa aplicatia ta web progresiva. Cu ajutorul acestor unelte poti analiza implicit daca foloseste HTTPS, designul responsive , si viteza de incarcare.